Loode-Eesti toiduvõrgustiku õppereis Rapla- ja Järvamaal

Loode-Eesti toiduvõrgustiku õppereis Rapla- ja Järvamaal

15. juuni 2022

Lääne-Harju Koostöökogu rahvusvahelise koostööprojekti Loode-Eesti tähed – teaduse, toidu ja turismi arendamine (Dark Sky International – Argo Navis – Follow the Stars) teine  toiduvõrgustiku liikmetele mõeldud õppereis toimus Rapla- ja Järvamaal.


Jäämari OÜ

Jäämari on väike perefirma kelle tervislikud pulgajäätised valmivad küpsetest marjadest ja puuviljadest, piima asemel kasutatakse kookospiima, magustamiseks põhiliselt datlit või agaavesiirupit. Ei mingeid kunstlikke värv- ja säilitusaineid, kontsentraate ega muid keemilisi aineid. Meie külastuse päeval võeti meid vastu veel väikestes tootmisruumides mis elumajaga ühes asuvad aga peagi kolitakse tootmine suuremale pinnale.

www.jaamari.ee

Tõrvaaugu Mahe Talu

Tõrvaaugu talu noorpremees võttis meid lahkesti vastu. Tutvustas talu tegemisis ja valgustas pikalt ja põhjalikult tatra kasulikkusest. Lisaks tatra kasvatamisele ollakse väga leidlikud  ka tatart väärindama. Tooteid mida tatrast toodetakse on palju.  www.torvaaugumahetalu.eu


Lõunasöök Kohvik-resto Ajatu on keskendunud suuresti kohaliku tooraine kasutamisele ja piirkonna maitsete tutvusatmisele.


Eesti veini kamber, Hindreku talu

Hindreku talu perenaine Tuuli on koolitatud sommeljee ja peab talus Eesti veini kambrit. Perenaine tutvustas kodumaiseid viinamarja ja marja- ning puuviljaveine ning jagas soovitusi millised road sobivad kohalike veinidega hästi kokku. 

www.hindrekutalu.ee


Esna Galerii

Esna galeriis tegime väikese kultuuripausi. Lilian ja Martin Bristol rääkisid Esna galerii sünnist ja tegemistest.

www.esnagalerii.ee
 


Õhtusöögil Põhjaka mõisas liitus meiega Eesti Toidupiirkod 2022 - Järvamaa projektijuht Kristina Gudinas. Vahetus õhkkonnas saime kuulda kuidas toidupiirkonnal on läinud, mis on veel ees ootamas, aga ka sellest kuidas tuli toidupiirkonna saamiseks vaeva näha. Vahetati muljeid ja jagati kogemusi.

Kuupäev: 
Pühapäev, 19. Juuni 2022