Rahvusvahelise koostööprojekti "Ringmajandus maapiirkonnas" õppereis Lätti 16.-19.09.2019

Lääne-Harju Koostöökogu viib ajavahemikul 11.06.2018. a. kuni 31.12.2018. a ellu rahvusvahelist koostööprojekti „Ringmajandus maapiirkonnas“ (Circular economy in the countryside. Global Eco – Inno Eco). Koostööprojekti partneriteks on LEADER tegevusgrupid Soomest, Itaalist, Lätist ja Portugalist. Projekti tegevused on: rahvusvahelised õppereisid, koolitussari väikeettevõtjatele, ettevõtete tootmisprotsesside analüüs ja järelnõustamine. 

16.-19. septembril 2019 toimub projekti neljas õppereis Lätti Aizkraukle piirkonda, kus tutvutakse piirkonna parimate ringmajanduse näidetega eelkõige puidu- ja toidutööstuse valdkonnas, aga tähelepanu saavad ka ökoturism ja energiamajandus.

Täpsem Õppereisi ajakava (inglise keeles).

Ootame osalema ringmajanduse teemast huvitatud ja/või seda juba rakendavaid ettevõtteid (ja avaliku sektori organisatsioone). Osalemissoovist palume teada anda vabas vormis lühikese avaldusega (max 1 A4), kus kirjeldate oma seost ringmajandustemaatikaga, seniseid tegevusi, tulevikuplaane ning põhjendate oma ootusi õppereisile. Lääne-Harju Koostöökogu tasub õppereisi transpordi- ja majutuskulud. Osalejad peavad ise tasuma oma toitlustuskulud ja reisikindlustuse. Osalemise eelduseks on hea inglise või vene keele oskus vähemalt suhtlustasandil. Avalduse palume saata hiljemalt 12.08.2019 aadressile kadri@hkt.ee

Eestist saab osaleda kokku 5 inimest ning juhul, kui avaldusi laekub rohkem kui on kohti, siis on LHKK õigus osalejaid valida. Ühest organisatsioonist saab reeglina osaleda üks inimene. Õppereisil osalemine on ettevõtte jaoks vähese tähtsusega abi (VTA), mille suurus ühe osaleja kohta on ca 670 EUR. Kui ettevõttel on VTA piirmäär (200 000 eurot kolme järjestikuse aasta jooksul) täitunud, tuleb õppereisil osalemise eest tasuda täismahus.

Lisainfo: Lääne-Harju koostöökoguprojektijuht Kadri Kurm, 56698602, kadri@hkt.ee

Õppereis toimub koostööprojekti „Ringmajandus maapiirkonnas"​ raames, mille tegevusi kaasrahastatakse Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondi LEADER meetmest.

Kuupäev: 
Esmaspäev, 16. September 2019